20.03.17
Bag urværket på Københavns rådhus

Et lydportræt i Dolby Atmos

Tonemester Peter Albrechtsen og lydkunstner Jacob Kirkegaard har sammen skabt et cinematisk lydportræt af København, som kan opleves på dokumentarfilmsfestivalen CPH:DOX.

Som en storbysymfoni over ukendte lyde portrætterer Den Usynlige By de overhørte og utilgængelige rum i byen. Der besøges steder i byen, som de fleste københavnere aldrig hører lyden af indefra: Politigården, Vestre Fængsels celler, vinden i Metroens tunneller, PostNords brevsortering om natten, Ørstedsværkets buldrende energiproduktion og den indre mekanik fra Tivolis karruseller.

Værket dedikerer også en sats til Københavns forskellige mekaniske- og elektromekaniske urværker: Rådhusuret, Verdensuret på Rådhuset, kuglespil-urværket på Rosenborg m.fl.
Livet under byen portrætteres gennem undervandsoptagelser af byens kanaler og havne, hvor biologisk liv blander sig med vibrationerne fra metroen.
Historiske lyde fra København indgår også i værket og blander sig med nutidens.

Den Usynlige By uropføres i Imperial biograf for sort skærm over 64 højtalere i det nye 3D-biograflydformat Dolby Atmos, som er verdens største af slagsen.

Hvad? Den Usynlige By af Peter Albrechtsen og Jacob Kirkegaard
Hvor? Imperial, Ved Vesterport 4, København V
Hvornår? Onsdag 22. marts kl. 21:30

Læs mere på CPH:DOX’ hjemmeside.