04.04.17

Hør himmelrummet

Med arrangementet A universe from Nothing formidles naturvidenskab gennem musik. Publikum kommer helt tæt på astronomien og himmelrummet i selskab med Århus Sinfonietta, Vokalensemblet GAIA og astronom Ole J. Knudsen.

A Universe from Nothing er ikke en løs kunstnerisk fortolkning, men videnskabelige facts, som musikken omsætter i toner. Koret skal eksempelvis synge en tekst af digteren Ursula Andkjær Olsen, som er inspireret af astrofysikeren Anja C. Andersen.

“Ursula Andkjær Olsens tekst er utrolig smuk. Men den er ikke kun en poetisk fortolkning af naturvidenskaben; den går naturvidenskabeligt til værks og handler faktisk om Big Bang, om hvordan rummet udvider sig, om mørkt stof og om sorte huller”, fortæller producent Christina Blangstrup Dahl, som står bag projektet sammen med bl.a. komponisten Niels Marthinsen.

“Gennem musikken håber vi på at gøre folk nysgerrige på naturvidenskaben og give dem en oplevelse, som rækker ud over de kolde fakta”, afslutter hun.

Arrangementet kan opleves første gang på DOKK1 i Aarhus og senere på Aarhus Universitet samt KoncertKirken i København.

Hvad? A Universe from Nothing
Hvor? DOKK1 (Udsigten), Hack Kampmanns Plads, Aarhus C
Hvornår? Onsdag den 5. april 2017 kl. 19

Hvor? Aulaen, Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 1, Aarhus C
Hvornår? 29. april 2017 kl. 14:30

Hvor? KoncertKirken, Blågårds Plads 6A, København N
Hvornår? 30. april 2017 kl. 16

A Universe from Nothing er det første af i alt fire arrangementer om astrofysik og evolutionsbiologi under projektet Origins2017 – læs mere på projektets hjemmeside.