13 artikler Filtrér
foromtale

Bent Lorentzen og musikdramatikken

Det dramatiske og det dramaturgiske er en integreret del af Bent Lorentzens produktion, lige fra de tidligste skolemusicals i 1960erne til de sene instrumentalværker og operaer. Med i alt 15 kortere eller længere værker over 45 år må man kalde Bent Lorentzen Danmarks mest produktive og erfarne operakomponist. Den 4 februar får operaen "Der Steppenwolf" premiere – den eneste af Lorentzens i alt 15 operaer, der aldrig er blevet opført. Lars Ole Bonde interviewer i 1999 komponisten om sin operaproduktion i forbindelse med hans dengang seneste opera, "Jeppe".

Af
27. Januar 2016
foromtale

Pulsar Festival 2015 - De yngre komponister

Torsdag d. 5 marts åbner årets Pulsar Festival på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med en koncert, hvor Scenatet Ensemble bl.a. skal opføre et værk af festivalkomponist, schweiziske Klaus Huber, og vinderværket fra komponistkonkurrencen MEETINGS af den polske komponist Piotr Peszat. Men festivalen er også spækket med nye værker af yngre komponister og komponiststuderende, og Seismograf sætter her fokus på Martin Stauning, Aya Yoshida og James Black med fem hurtige spørgsmål.

Af
1. Marts 2015
foromtale

Copenhagen Jazz Festival for den eksperimentlystne

På fredag skydes Copenhagen Jazz Festival 2012 i gang. En festival, der traditionen tro byder på en voldsom mængde koncerter over hele København. Som sædvanlig viser festivalen også i år, hvor mange retninger, jazzen kan forgrene sig. Men hvor går man hen, hvis man vil tage pulsen på jazzens bevægelser ind i det eksperimenterende musikfelt? Seismograf giver her et bud på, hvor du kan gå hen for at opleve nogle af de mest interessante møder mellem jazz og eksperimentalmusik i de 10 dage, som festivalen forløber over.

Af
2. Juli 2012