11 artikler Filtrér
© Kasper Vang
lydreportage

Organisten og orgelbyggeren

Orglet er et skægt instrument. Over to tusind år på bagen og et tungt, kristent åg. Men orglet er ikke længere så støvet. Det bliver pillet fra hinanden, dekonstrueret, genopdaget og sat ind i nye musikalske sammenhænge. Lyt Dybt besøger organisten Christian Rønn og orgelbyggeren Ea Borre, der begge modarbejder deres oprindelige metier og forsøger at gå til det gamle instrument på utraditionelle måder.

Stillbillede fra Simon Steen-Andersens ‘Piano Concerto’.
lydreportage

Det bedste fra kjole, hvidt, messing og træ

Kjole og hvidt er noget, klassiske musikere har på, når de spiller på instrumenter af bl.a. messing og træ. Men hvor er traditionen i dag – hvordan lyder samtidens kompositionsmusik, og hvad er dens forhold til den ældgamle tradition? Louise Alenius og Simon Steen-Andersen tilhører en generation af komponister, der låner fra, bygger videre på og hacker den klassiske musiktradition med smadrede instrumenter, videosamples, intimkor, dødslejekoncerter og, ja, lidt messing og træ.

Olof Olsson
lydreportage

Mikrofonens magt

Går folk op i, hvordan mikrofoner lyder? Eller bruger de bare dem, alle andre bruger? Styrer mikrofoner i virkeligheden verden? Lyt Dybt besøger den svensk-hollandske performancekunstner Olof Olsson til en snak om mikrofonens magt. I programmet lytter vi desuden til gode råd fra Bing Crosby, genoplever Donald Trumps og Bill Clintons dårligste mikrofondage, dyrker Kim Jong-uns fede mikrofonstil og lytter til en enkelt jazzplade optaget i en dagligstue i New Jersey med en stor, tysk rørmikrofon.